Aankoopmakelaar

Bent u op zoek naar een nieuwe woning, of hebt u een woning op het oog? Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan dan een goede keus zijn. Zonder aankoopmakelaar kunt u gemakkelijk slachtoffer worden van de verkopende makelaar, die alleen de belangen behartigt van de verkoper.

Een aankoopmakelaar is een specialist in de aankoop van woningen. Een aankoopmakelaar kent het hele aankoopproces en kan u als geen ander begeleiden. Wij, als gecertificeerde makelaars, begeleiden u graag in het aankoopproces van uw droomhuis.

Het gemiddelde aankoopproces bestaat uit een aantal stappen:

Aankoopproces

Stap 1.
U geeft in deze stap aan naar wat voor soort woning u op zoek bent en wat wensen en/of eisen zijn. Ook de financiële mogelijkheden worden hier in kaart gebracht zodat we realistisch te werk kunnen gaan.

Stap 2.
In de volgende stap gaan we de woning(en) samen bezichtigen. De makelaar kijkt kritisch naar de (bouwtechnische) aspecten van de woning, u bekijkt of u zich prettig voelt in de woning. Na deze keuring geeft de makelaar u adviezen en zet op een rij wat de voor- en nadelen zijn. Naast het bezichtigen van de woning kijkt de makelaar naar omgevingsfactoren en het bestemmingsplan. Dit kunnen voor u immers belangrijke factoren zijn waar u uw keuze op kunt baseren.

Stap 3.
Wanneer u na de onderhandelingen nog steeds enthousiast bent over de woning, kunnen de onderhandelingen beginnen. Dit is voor de makelaar een van de belangrijkste taken; u bespaart immers veel geld als de onderhandelingen goed uitpakken, en dat is wat we graag willen realiseren. De aankoopmakelaar houdt u tijdens dit biedingsproces op de hoogte van alle vorderingen.

Stap 4.
De juridische zaken kunnen beginnen als u akkoord gaat met de uiteindelijk tot stand gekomen prijs. Ook tijdens deze stap begeleiden we u. We nemen samen met u de voorlopige koopakte door, inspecteren nogmaals de woning en gaan vervolgens samen met u naar de notaris. Bij de notaris worden de papieren getekend, en wordt u de nieuwe eigenaar van de woning.

Dit was het proces in een notendop. Natuurlijk bieden we u veel meer, en kunt u gerust vragen naar onze uitgebreide beschrijving van onze aankoopbegeleiding.

U kunt daarvoor onderstaand formulier invullen. Onze aankoopmakelaar zal dan spoedig contact met u opnemen zodat jullie samen het een en ander kunnen bespreken.

Tarief

Onze aankoopcourtage bedraagt:

Koopsom woning
Tarief incl. BTW
Tot € 300.000,-
€ 1.210,-
€ 300.000,- t/m € 500.000,-
€ 1.815,-
Vanaf € 500.000,-
€ 3.025,-

Voor meer informatie daarover kunt u tevens onderstaand  formulier invullen.